Een dag uit het leven van...

Bart Kuijer

Naam:Bart Kuijer
Functie:Eigenaar, productmanager en salesmanager Varinova (specialist in plantenveredeling en zaadproductie van cyclamen)
Werkzaamheden:Product- en assortimentsmanagement, salesmanagement, veredelingsstrategie, bedrijfsstrategie

06.30 uur

“Ik ben een vroege vogel. Op een doorsnee werkdag ben ik meestal als eerste op de zaak, rond 6.30 uur. Van 7 tot 9 beantwoord ik mijn mail en heb ik als het nodig is telefonisch overleg met Japan over export en bloeiproeven. Daarna maak ik een rondje door de kas en beoordeel bloeiproeven. Later op de ochtend bekijk ik de proeven met de veredelaar.”

13.30 uur

“’s Middags heb ik een vergadering met het productontwikkelingsteam over nieuwe producten. We bepalen gezamenlijk welke rassen doorgaan naar de volgende fase. Ook werk ik op kantoor mijn mail weg en bel ik met Amerika voor het bespreken van exportresultaten en bloeiproeven.” Naast deze doorsneedag is Bart ook regelmatig op pad naar beurzen (Duitsland, Californië, de nationale Flower Trials in Nederland en de Japanse Flower Trials in Nagano).

15.00 uur

“Naast werk is er ook tijd voor ontspanning, hoewel dit ook weer te maken heeft met mijn werk. Hier ben ik bij een varend corso, dat de start is van de campagne voor de promotie van tuincyclamen. Dat we in onze tak een gezonde competitie hebben blijkt wel, want ik toost met een van mijn concullega’s, de directie van Schoneveld Breeding. Je ziet wel dat werken in onze branche heel erg afwisselend en internationaal kan zijn.”

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en wij sturen je maximaal 4 x per jaar een update over interessante workshops en ontwikkelingen.