Ben je biologiedocent?

Dan willen we je graag op de hoogte houden van onze ontwikkelingen voor het onderwijs. We vinden het belangrijk om de branche en het onderwijs dichter bij elkaar te brengen. Daarom hebben we een aantal materialen ontwikkeld, zoals de lessenserie PlantKracht, en kunnen we je helpen met het organiseren van een bedrijfsbezoek of een gastles. Op deze pagina kun je hier alles over lezen!

Wil je op de hoogte blijven van al onze activiteiten, schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief.

 

Kansen op de arbeidsmarkt

De wereld van planten biedt vele mogelijkheden in verschillende functies. Van kwaliteitscontroleur tot veredelaar, van marketeer tot gewasbeschermingsdeskundige en van laborant tot salesmanager. De bedrijven zijn dagelijks op zoek naar nieuw personeel in al deze functies en jaarlijks groeit de arbeidsmarkt in deze sector met 5%! Op dit moment werken er in Nederland al meer dan 12.000 mensen met zaden en jonge planten.

Ben je benieuwd naar de verhalen van een aantal medewerkers? Bekijk dan de PlantKracht-films!

 

Gratis lessenserie Plantkracht

Aan de hand van de lessenserie PlantKracht nemen we je mee in de wereld van groenten, bloemen en landbouw. De werkvormen gaan over herkenbare en makkelijk te verkrijgen gewassen zoals komkommers, tomaten en gerbera’s. Maar de lessenserie geeft ook een kijkje in een onbekende wereld. Bijvoorbeeld hoe methodes zoals CRISPR-Cas9 ingezet kunnen worden om gewassen zodanig slim te veredelen dat ze bijvoorbeeld op zoute grond kunnen groeien. In de module komen eindexamentermen volop aan bod, zodat de lesmodule ingezet kan worden ter vervanging van het lesboek. Neem hier een kijkje in de lessenserie.

Interesse in deze lessenserie en docentenhandleiding?

Stuur dan een mail naar nanja@plant-kracht.nl met als onderwerp: ‘Aanvraag lessenserie PlantKracht’. Je ontvangt dan van ons een aanvraagformulier. De lessenserie is gratis voor docenten. Alleen de verzendkosten komen voor rekening van de school. Hiervoor ontvang je een digitale factuur.

De lessenserie bestaat uit het opgegeven aantal leerlingenwerkboeken en een docentenhandleiding. Bij het leerlingenwerkboek worden ook twee zakjes zaad geleverd die te gebruiken zijn voor practica uit de lessenserie.

Onze lessenserie is leerzaam
en ondersteunt actief leren!

Practicamaterialen

In de lessenserie PlantKracht is een aantal practica opgenomen. Wil je een van deze practica uitvoeren in je klas en weet je niet waar je de materialen kunt krijgen? Voor de practica biologische gewasbescherming en weefselkweek hebben wij een standaard pakket met materialen. Omdat dit nieuwe practica zijn en wij niet kunnen overzien hoe vaak het aangevraagd wordt, is er per jaar een budget begroot voor het uitgeven van de materialen. Mochten wij dit budget overschrijden dan kan het practicum nog wel aangevraagd worden, maar is dit tegen kostprijs.

Vraag de practicamaterialen aan

De klas in bedrijf

Neem leerlingen mee ‘de boer op’ om de veelzijdigheid van de bedrijfstak en de beroepsmogelijkheden te laten zien. Hier zien zij welke kanten ze op kunnen met biologie in hun vakkenpakket of als vervolgstudie. Tijdens een bezoek aan één van de 300 Nederlandse bedrijven op het gebied van plantenveredeling, onderzoek naar planten en opkweek van jonge planten, hebben zij de praktijk binnen handbereik. Interesse om je klas kennis te laten maken met de praktijk? Vul dan ons contactformulier in en wij nemen contact met je op. In de praktijk pakken bedrijfsbezoeken erg positief uit!

Mail nu naar Nanja

Bedrijf in de klas

Haal de praktijk een keer naar het klaslokaal. Want zien doet geloven. Vertegenwoordigers uit de sector zaden en jonge planten (plantenveredeling, onderzoek naar planten en de opkweek van jonge planten) tonen leerlingen de praktijk tijdens een inspirerende gastles op school. Ze nemen de klas mee in de wereld van planten en zaden. Heb je interesse in een bezoek van een expert in je klas? Vul dan ons contactformulier in en wij nemen contact met je op.

Reserveer nu je gastles

De PlantRover Very Disco

Leerlingen kunnen aan de slag met de PlantRover Very Disco, een mobiele kast met LED-verlichting waarin zij experimenten met planten uitvoeren. De Disco staat garant voor levendige, leerzame lessen en is kosteloos beschikbaar voor maximaal tien weken (inclusief plantmateriaal). Laat leerlingen hun eigen nieuwsgierigheid volgen en experimenteren met bijvoorbeeld het telen van groenten op Mars of discoplanten op licht.

Bestel nu je PlantRover