We oogsten nu 50% meer dan 50 jaar geleden, op dezelfde grond.

Nederland voedt de wereld…

De wereldbevolking groeit, de wereld niet. Het landbouwoppervlak krimpt zelfs, bijvoorbeeld door verdroging en verzilting. Hoe zorgen we ervoor dat de volgende generatie ook te eten heeft? Door biologie!

Lees hier meer over

Benieuwd hoe?!

We verhoogden de opbrengst per hectare afgelopen 50 jaar met 1% per jaar en dat tikt aardig aan. Door plantenveredeling te combineren met innovatieve teeltmethoden is er ook in de toekomst voldoende én veilig voedsel. Belangrijk daarbij is wel dat we beschikken over de modernste veredelingsmethoden en dat we ook voldoende mensen hebben die de ontwikkelingen van tegenwoordig voort kunnen zetten. Er is dus werk aan de winkel in de biologie.

Meer met minder

In 1969 waren we met z’n 3,5 miljard op deze wereld. In 2018 zijn we met 7,5 miljard. Al die mensen moeten eten. Maar als de wereld niet groter wordt, hoe zorg je daar dan voor? Eén van de oplossingen is plantenveredeling! Door de nieuwste ontwikkelingen op dit gebied zijn we in staat om steeds betere gewassen te ontwikkelen waarmee het mogelijk is om op hetzelfde oppervlak meer te produceren.

0
Miljard

In 2050 is de wereldbevolking naar schatting gegroeid tot 10 miljard. En al deze mensen moeten ook eten. Productieve rassen kunnen eraan bijdragen dat al deze mensen voldoende voedsel hebben.

0 %
Vindt snel een baan

Van de afgestudeerde wetenschappelijke biologen vindt 64% binnen drie maanden na het afstuderen een baan.

0
Miljoen hectare

Zonder plantenveredeling had er zoveel hectare natuur omgezet moeten worden in landbouwgrond om mensen goed te blijven voeden.

0
Miljoen hectare

Zoveel landbouwgrond gaat er jaarlijks wereldwijd verloren doordat bodems steeds zouter worden (verzilting). Zouttolerante planten zorgen ervoor dat deze grond alsnog benut wordt.

Aardappels die groeien in de woestijn

We zijn er in Nederland in geslaagd om een aardappelras te creëren dat kan groeien op zeer droge en zoute grond. Dit zorgt voor minder honger in de wereld, omdat er nu aardappels kunnen groeien waar vroeger bijna niets eetbaars groeide. Is dit fake of een fact?

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en wij sturen je maximaal 4 x per jaar een update over interessante workshops en ontwikkelingen.