5 redenen waarom biologie studeren een gouden zet is!

Doorgaans kost het HBO-afgestudeerden slechts drie maanden om een betaalde baan te vinden. Dat is bovengemiddeld snel!

Ontdek de diversiteit van Biologie

Daarnaast is de plantensector – door de overheid benoemd als topsector – de derde economische sector van Nederland en biedt volop boeiende banen op alle niveaus van MBO tot en met universitair. En wat dacht je van het goede gevoel dat maatschappelijk relevant werk je geeft? Biologie biedt ook internationaal perspectief: er is werk in alle windstreken. Tenslotte heeft biologie veel raakvlakken met techniek, veel uitvindingen komen oorspronkelijk uit de natuur.

5 x biologie

Biologie is een breed vak met heel veel opleidings- en carrièremogelijkheden. Biologie, biotechnologie, laboratoriumwetenschappen, bos- en natuurbeheer. De mogelijkheden zijn divers, interessant en onverminderd actueel.

Baangarantie

Van de afgestudeerde wetenschappelijke biologen in plantgerelateerde studies vindt 64% binnen drie maanden na hun afstuderen een betaalde baan. Wij zeggen: perfect. Het is precies lang genoeg voor een fijne reis, met het fijne vooruitzicht daarna te kunnen starten met je carrière.

Top!

De plantensector is benoemd tot één van de topsectoren van Nederland. Daarbij is Nederland internationaal leidend op het gebied van plantenveredeling, vermeerdering en productie van zaden en jonge planten. Nu een keuze maken voor je toekomstige carrière? Kies biologie in je pakket.

Idealist?

Ook als je je steen(tje) wil bijdragen aan een duurzamere wereld, kies je voor biologie. Je draagt dan bij aan de beschikbaarheid van veilig en voldoende voedsel in de wereld. Of je zorgt ervoor dat mensen gezonder oud kunnen worden. En wist je dat in de strijd tegen een ziekte als kanker, biologen een belangrijke rol spelen?

Tandenborstel mee

Ambities buiten de grens? Dan zit je met een studie biologie goed, want planten gaan de wereld over. Het zijn bovendien boeiende tijden in de biologie; nieuwe behandelingen tegen ziekten zijn volop in ontwikkeling, de uitdagingen voor landbouw om de productie te verhogen zijn groot en de nieuwste plantveredelingsmethoden zorgen voor een nieuwe impuls aan deze sector.

Biologie is techniek

Weet je wat het vliegtuig, de aerodynamische auto, de manier waarop boten worden aangedreven, klittenband, waterafstotende coatings en architectuur met elkaar gemeen hebben? Ze vinden hun oorsprong in de natuur. Echte technerds doen er daarom goed aan ook hun licht op te steken bij een studie biologie.

Match jij met de planten- en zadensector?

Helaas.. We hebben geen match!

Denk er nog eens over na …

Ook al lijkt onze sector je niets, er gebeurt meer dan je denkt. Het is een zeer internationale sector die wereldwijd werkt. We bieden werk op heel veel vlakken. Van dagelijks werken met planten, tot werken in laboratoria. Maar ook commerciële talenten hebben we hard nodig. Bekijk de opleidingen eens en ontdek hoe breed onze sector is. Meer informatie

Hoera! We hebben een match!

Wil jij werken in een topsector, je bijdrage leveren aan een betere wereld of een internationale baan die goed verdiend?!

Dan zit je goed bij plantenbiologie! Nederland is koploper op dit gebied en heeft de beste bedrijven en kennisinstellingen ter wereld. In de hele wereld zijn wij bekend door onze ontwikkeling van planten en zaadtechnologie.
Meer informatie

Hoera! We hebben een match!

Wil jij bijdragen aan een betere wereld?!

Top! Als je kiest voor bijvoorbeeld plantenbiologie maak je écht het verschil en draag je bij aan een betere wereld. Meer informatie

 

Hoera! We hebben een match!

Zoek jij een internationale baan die goed verdient?!

Wij zeggen: studeer plantenbiologie en spreid je vleugels. Volop kansen in deze sector, volop kans op interessante banen in het buitenland. Trouwens: ook binnen onze landsgrenzen is genoeg te groeien en te ontwikkelen, hier zit de eredivisie van de plantenbiologie. En ook als niet-bioloog zit je goed in deze sector, want er zijn bijvoorbeeld volop IT’ers, marketeers en logistieke specialisten nodig. Meer informatie

Altijd een opleiding die bij jou en je ambitie past!

Nederland loopt voorop in de groensector wereldwijd, dat vertelden we al eerder. Dit komt mede doordat we hele goede scholen en universiteiten op dit gebied hebben. Ook die zijn in trek bij buitenlandse studenten. In de sector zoeken we mensen met allerlei opleidingsniveau’s. Hieronder tref je de opleidingen die er zijn, speciaal voor jou op een rij gezet, succes met je keuze en verdere opleiding.

Universiteiten

Ga jij graag diep? Wil je de fundamenten van het leven ontrafelen? Baanbrekend werk verrichten voor de lange termijn? Kies dan voor een universitaire studie biologie of biotechnologie!

Bekijk alle opleidingen

MBO biologie

Heb jij een groen hart, hou je van de natuur? En wil je het liefst praktisch bezig zijn? Met een MBO-studie biologie kun je groen ondernemen met kennis van zaken.

Bekijk alle opleidingen

HBO

Wil je een studie op hoog niveau die aansluit op wat er leeft in samenleving en natuur? Of wil je vanuit het lab praktijkgerichte groene innovaties ontwikkelen? Zoek je de link tussen kennis, onderzoek en praktijk? Dan is een HBO-studie iets voor jou!

Meer informatie

Wellicht ook interessant

Nederlandse plant vermindert files!

Orchideeën groeien in de breedte en nemen veel ruimte in tijdens het transport. Kwekers zijn erin geslaagd de planten zó te kruisen dat er een meer verticaal gerichte orchidee is ontstaan.

Wat hebben nederwiet en Nederlandse groenten met elkaar gemeen?

Niet alleen onze nederwiet komt overal, ook onze chrysanten, grassen, aardappelen en komkommers zijn ‘frequent flyers’. De Nederlandse bijdrage aan de wereldvoedselvoorziening is groot.

We oogsten nu 50% meer dan 50 jaar geleden, op dezelfde grond.

De wereldbevolking groeit, de wereld niet. Het landbouwoppervlak krimpt zelfs, bijvoorbeeld door verdroging en verzilting. Hoe zorgen we ervoor dat de volgende generatie ook te eten heeft? Door biologie!

The sky is the limit!

Nederland is koploper in de wereld als het om planten gaat. De hele wereld houdt onze sector in de gaten. Dat is niet vreemd, want dagelijks werken we aan nieuwe innovaties die in meer of mindere mate onze wereld beter en mooier maken. We houden je graag op deze pagina’s op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen.